Tidspunkt:

11:00

Dato:

18.03.2010

Avsender:

Sommerplager.no

Vil kunne redde liv på sydenturen!

AC-SunCare Institute lanserer i år nyheten SunCare sol- og badetøy, som kan bidra til å redde liv på sydens varme strender. Blant nyhetene er en multifunksjonell UV-sikker flytedrakt, som også reduserer risikoen for skader fra livsfarlige maneter.

Hvert år dør flere mennesker etter møte med maneter, og i år har allerede to svenske turister opplevd marerittet på ferie i syden. I januar døde en kvinne etter kontakt med en kubemanet i Malaysia. I Thailand fikk en 9 år gammel jente hjertestans etter at hun kom i kontakt med en manet, men overlevde. I april 2008 døde derimot en svensk jente i Thailand etter møte med en manet. Mange nordmenn ønsker å komme seg vekk fra kulde og solmangel i Norge i perioden oktober til mai, og det er i nettopp denne perioden det er høyest risiko for å møte på de farligste manetene. Med de spesielt tettvevede lycra badedrakt vil man kunne redusere tentakkel eksponeringen og redde liv.

De multifunksjonelle draktene fra SunCare er produsert i et spesielt tettvevd stoff av høy kvalitet, som gjør at hverken livsfarlige brennmaneter i tropisk farvann (klikk for kart) eller UV-stråler trenger igjennom stoffet. Draktene gir dessuten barnet ditt en UV-beskyttelse på hele UPF50+. De kroppsdelene som ikke er dekket av drakten, bør smøres med brennmanetbeskyttende krem.

Men det er flere fordeler med de multifunksjonelle flytedraktene. På oppdrag fra Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet har Synovate gjennomført en undersøkelse om barns svømmedyktighet, og denne undersøkelsen viser at 51 % av 5. klassingene ikke kan svømme en strekning på 200 meter uten flytehjelpemidler. Dette til tross for at hele 57 % av 5.klassingene har svømmeundervisning i skolen. I gjennomsnitt har elevene 2,5 timer svømmeopplæring i måneden.

Formålet med de nye flytedraktene fra SunCare er å gi barn under 7 år et enkelt hjelpemiddel som øker kroppens flyteevne, og gjør det lettere å bli trygg i vannet på et tidlig stadium. Slik kan de minste barna raskere bli fortrolig med vannet og leke og bade med større selvsikkerhet, noe som er en klar fordel når de etterhvert skal lære å svømme.

Når man flyter med flytemidler som flyteegg og armringer vil man få en unormal stilling i vannet, noe som gjør det mye vanskeligere å lære å svømme. Både flyteegg og flyteringer kan dessuten punktere og falle av under lek, og er derfor ingen trygghet, snarere tvert i mot.
En flytedrakt har derimot formsydde flyteelementer som ikke kan punktere og som dessuten føles komfortable mot kroppen. Flyteelementene kan ikke falle ut ved uhell og drakten har glidelås på ryggen slik at barnet ikke skal kunne ta av seg drakten uten hjelp.

En flytedrakt skal bare brukes under kompetent oppsyn, og er IKKE en redningsvest, men et hjelpemiddel i barnets vanntilvenning. Slik kan barnet raskere bli selvsikker i vannet og få et fortrinn som gjør at det lærer seg å svømme tidligere.

Når barnet har blitt trygg i vannet og har lært seg å balansere kroppen riktig, kan man enkelt fjerne flyteelementene fra drakten. Da sitter man igjen med en kul og komfortabel badedrakt som kan brukes hele dagen, noe som gjør den godt egnet på stranden eller i svømmebassenget.

De nye sol- og badeklærne i årets SunCare kolleksjon har påsydd morsomme broderier som skifter farge i solen, og du kan velge mellom pirat eller prinsesse motiv. Fargekontrastene i broderiet øker med økende UV-styrke.

Klærne er laget i sterke farger er godt synlig på stranden og i vannet. I tillegg har alle klærne en godt synlig navnelapp påsydd på armen. Her kan du påføre barnets navn og ditt telefonnummer, en liten ekstra trygghet i tilfelle barnet skulle forsvinne for deg i en folkemengde på stranden e.l.

Fordeler ved å benytte UV-sikker flytedrakt på barna:

  • Gir barnet bevegelsefrihet samtidig som det gir den nødvendige oppdriften som barnet trenger for å flyte i vannet.
  • Redusere risikoen for tentakkeleksponering fra farlige maneter.
  • Forebygge solbrenthet og hudkreft ved å redusere UV-eksponeringen allerede i tidlig alder
  • Ved å benytte klær som beskyttelse fra solen reduseres behov for solkrem, og man vil få både en miljøgevinst og en økonomisk gevinst.

Videoen viser lekende lett vanntilvenning med flytedrak!

Video fra:Sommerplager.no Video er også påYoutube.no

 


 

Bildetekster:
Etter bare noen få ganger i bassenget bør barnet kunne beherske oppdriften i drakten så godt at det kan legge seg på ryggen og flyte. foto: SunCare.no

Torgrim S. Andersen,
Tlf 911 08 376 info@sommerplager.no

Bilder

·                    

                    
[Picture]

[Picture]

Copyright (C) 2006, NTB Info.